Klicka för att komma tillbaka till startsidan.
 
19 apr 2014
   

Pressmeddelande: Avtalsbanken använder BGCs tjänst eID Gateway för att signera avtal elektroniskt

2011-10-14

Nytt samarbete inleds med Avtalsbanken, som i ett första steg kommer att erbjuda säker avtalsbildning för tjänsteleverantörer med hjälp av BGC eID Gateway.

BGC eID Gateway är BGCs molntjänst som gör det enkelt för företag som på internet vill identifiera sina kunder och låta dem signera olika typer av dokument med hjälp av e-legitimation. Nytt samarbete inleds med Avtalsbanken, som i ett första steg kommer att erbjuda säker avtalsbildning för tjänsteleverantörer med hjälp av BGC eID Gateway.

- Fördelarna med en ökad användning av e-legitimation är många. Förutom att det bidrar till en väsentligt höjd säkerhet på nätet, bygger det en grund för tryggare kundrelationer som i sin tur möjliggör både fler och snabbare avslut, säger Johan Hedman, Chef Partnergruppen vid BGC. Med BGC eID Gateway får Avtalsbanken ett viktigt stöd för att med hjälp av e-legitimation signera dokument på ett säkert och enkelt sätt.

Avtalsbanken är specialiserad på elektroniska avtalslösningar. Som neutral part på marknaden erbjuder man tjänster för att göra det så enkelt som möjligt för avtalsparter att teckna olika former av avtal i elektronisk form. I ett första steg kommer BGC eID Gateway integreras med Avtalsbankens tjänst avtalsbildning för tjänsteleverantörer.

- Med e-legitimation får man den legala styrka som krävs för signering av vissa typer av avtal och i BGC eID Gateway har vi hittat en lösning som är enkel och smidig att ansluta vår tjänst till. Samarbetet med BGC stärker definitivt vårt erbjudande. Deras styrka och trovärdighet är lika mycket värd som den tekniska lösningen, säger Håkan Klingensjö och Robert Gartman, de två grundarna av Avtalsbanken. 

BGC eID Gateway fungerar som ett nav i infrastrukturen mellan företaget eller offentlig sektor, och utfärdarna av e-legitimation. Tjänsten kompletterar Avtalsbankens elektroniska avtalslösning genom att ta hand om administrationen och tekniken bakom signering av avtal med hjälp av e-legitimation.

För mer information, vänligen kontakta:
Johan Hedman
Chef Partnergruppen vid BGC
Mobil: 08-725 6425
E-post: johan.hedman@bgc.se
 
Håkan Klingensjö
VD Avtalsbanken
Mobil: 073 9494149
E-post: hakan.klingensjo@avtalsbanken.se

Om BGC
Bankgirocentralen BGC AB är den ledande leverantören av betalningslösningar samt driftstjänster av e-id och e-faktura till banker i Sverige. Bankgirot är det enda girosystemet i Sverige som hanterar alla typer av betalningar oavsett bank. Varje dag förmedlar BGC bankgirotransaktioner till ett värde av 25-50 miljarder SEK. BGC ägs av SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank, SkandiaBanken, Ålandsbanken och Länsförsäkringar Bank. För mer information, se www.bgc.se

Om Avtalsbanken
Avtalsbanken grundades i april 2010 med visionen om att etablera en de facto standard för elektronisk avtalsbildning och avtalshantering mellan säljare och köpare. För mer information, se www.avtalsbanken.se

© 2009 Bankgirot, 105 19 Stockholm, 08-725 60 00   Om cookies på bankgirot.se