Klicka för att komma tillbaka till startsidan.
 
28 jan 2015
   

BGCnytt juni 2010


Ny lagstiftning ger ökat konsumentskydd för Autogiro
Nya EU-regler införs i svensk lagstiftning den 1 augusti 2010 som syftar till att ge ett stärkt konsumentskydd. Betalare kommer att ha rätt att stoppa och möjlighet att begära en återbetalning av en autogirobetalning. Betalningsmottagaren måste också efter lagens införande använda en ny medgivandetext.
 
Enklare betalningar med e-faktura och Autogiro  
Att kombinera e-faktura och Autogiro är den optimala lösningen för betalare och betalningsmottagare.
 
Swedbank först ut med e-legitimation i mobiltelefonen  
BankID finns nu att få i mobilen kopplat till SIM-kortet. Därmed går det att använda e-legitimation i mobilen. Tjänsten lanserades av Swedbank för cirka två månader sedan och har enligt Göran Zebühr, produktchef för BankID på Swedbank, nu cirka sju tusen kunder.
Läs mer
 
Sommaren är här - se upp för bluffakturor 
På sommaren ökar antalet bluffakturor. BGC har ett nära samarbete med bankerna för att så snabbt som möjligt stänga bankgironummer till oseriösa företag.
Läs mer 
 
...du kan söka information kring ett bankgironummer på bgc.se?
Från bgc.se:s startsida kan du genom att söka på ett bankgironummer få fram vilket företag som bankgironumret tillhör och adressuppgifter för företaget. Klickar du på "Avancerad sök" hittar du fler kriterier som du kan söka på, till exempel organisationsnummer, företagsnamn eller ort.

© 2009 Bankgirot, 105 19 Stockholm, 08-725 60 00   Om cookies på bankgirot.se